sábado, 29 de noviembre de 2008

El Kite-surf

El kite surfing o kite surf, també conegut com kiteboarding, i alguns cops a Europa com flysurfing, és una modalitat de navegació que consisteix en l’ús d'un estel de tracció (kite, de l’anglès), que està subjecta a l'esportista (kiter) per 4 o 5 (rara vegada dues) línies, dues fixes a la barra, i les dues o tres restants passen pel centre de la barra i se subjecten al cos mitjançant un arnés, permetent lliscar sobre l'aigua mitjançant una taula dissenyada especialment per aquests esport.
L'equip bàsic de kitesurf es composa de:
- Estel
- Barra de direcció
- Arnés
- Taula
I opcionalment pot incloure elements de seguretat i confort com:
- Casc
- Armilla (de flotació o contra impactes)
- Neopré i escarpins

Per a començar amb aquest esport els experts recomanen fer un curs d'iniciació on ensenyen un primer contacte amb el material, i ja que es tracta d'un esport de risc, és necessari almenys unes normes bàsiques de seguretat i procediments de rescat que permetran resoldre alguna dificultat.
Encara que la pràctica d'aquest esport de manera estesa és molt recent, es té coneixement que des de molt antic a Xina Indonèsia s'usaven estels per a arrossegar petites embarcacions. Però no és fins el 1977 quan Gijsbertus Adrianus Panhuise patenta un sistema de navegació sobre una taula de surf traccionada per una espècie de paracaigudes, convertint-se així en el pare d'aquest esport.


Aquest video és un exemple d'uns nois practicant aquest esport

No hay comentarios: