sábado, 29 de noviembre de 2008

El Paracaigudisme

El paracaigudisme és una tècnica del salt amb paracaigudes, que pot realitzar-se des d'un avió, helicòpter o globus aerostàtic, amb finalitats recreatives, esportives o de transport (de personal militar o de bombers).
Durant la caiguda lliure, els paracaigudistes "volen" de forma relativa, encara que sempre cauen cap avall. És un esport no convencional; algunes modalitats es practiquen en competició. Consisteix a fer salts lliures aeris usant el paracaigudes des d'una certa altura (4000 metres d'altitud aproximadament, mínim 850 metres)..
Degut al fet que es tracta d'una activitat d'alt risc, els paracaigudistes han d'adoptar diverses mesures de seguretat. Per a començar a saltar s'ha de fer un curs i un test de seguretat. Normalment hi ha instructors que són els encarregats de supervisar l'activitat i donar els detalls d'aquest, a fins de fer-lo divertit i segur.
Cada paracaigudista duu dos paracaigudes: un principal i un de reserva. Es recomana a més l'ús de casc, ulleres, altímetre i sistema d'obertura automàtica d'emergència.
Una vegada obert el paracaigudes el practicant pot controlar la trajectòria i velocitat amb els conductors. Però abans de fer-lo ha de seguir els plans de seguretat donats per l'instructor sobre on aterrar; en cas contrari seria fatal per a la seguretat de cada practicant.

Aquest video és un reportatje sobre el paracaigudisme realitzat a l'Escola de paracaigudisme de Skydive Empuriabrava

No hay comentarios: